MolenMerenTocht

REGLEMENTEN

Veiligheid
De Stichting doet al het mogelijke om goed voorbereid te zijn op een mogelijke toertocht. De KNSB ziet ook toe op de organisatie o.a. door fiattering van het organisatie-handboek en akkoordverklaring voor een te houden toertocht. Een van de belangrijkste aspecten is de veiligheid van de deelnemers. Daarom is het belangrijk dat de deelnemers zich houden aan de reglementen en aanwijzingen zowel bij de startplaatsen als tijdens de tocht op het traject.
De route is met pijlen uitgezet, wakken en zwakke plekken worden voorzover bekend afgezet met takken of linten. De route wordt onderhouden met sneeuwschuivers, borstels en dagelijks gecontroleerd.
De deelname aan de Molen- en Merentochten geschiedt geheel op eigen risico.

Deelname en de startlocaties
Elke startlocatie wordt verzorgd door de betreffende ijsclub. Daar kunt u zich inschrijven voor een van de afstanden, ontvangt u een overzichtskaart en een stempelkaart. Na afloop ontvangt u een medaille.
De inschrijving bedraagt € 4,00 voor de jeugd t/m 16 jaar, € 6,00 voor ouder dan 16 jaar en voor de 100 km tocht € 7,50 (ongeacht leeftijd). De jeugd wordt geadviseerd onder begeleiding van volwassenen deel te nemen.

Vervoer en parkeren
U wordt verzocht om zoveel mogelijk op de fiets of openbaar vervoer naar uw startlocatie te gaan. Voor het openbaar vervoer kunt u per startlocatie de mogelijkheden bekijken.
Bij de startlocaties is in het algemeen voldoende met borden aangegeven parkeergelegenheid aanwezig. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars.